25 & 26 augustus - Asiat Park Vilvoorde

Ik schrijf me in

Refresh, wat is dat?

Dat is ons tweedaags zomerfestival.

Dat is muziek en leuke activiteiten. Dat is lekker eten en drinken.  Dat is heerlijk dansen, omver geblazen worden door interessante sprekers en leuke mensen ontmoeten. Iedereen is welkom!

Wij zijn er he-le-maal klaar voor. Jij ook?

Activiteiten

Verfrissende drankjes, vers eten, coole muziek en animatie voor (heel) jong en minder jong.

Bijzondere ontmoetingen: met Nic Balthazar, Bruno Vanden Broecke a.k.a. boer Danny Wortel, dragqueen Veronika, buitengewone schrijvers, inspirerende mensen van Groen en veel meer. Tegen half juli vind je hier het finale programma.

Dus: of je nu wil relaxen met vrienden en familie, genieten van theater en cultuur of gewoon lekker rondhangen? Of liever stevig in debat gaan, quizzen of sportief muurklimmen en skaten? Jij maakt jouw Refresh. 

Schrijf je in

Het programma

Ramsey Nasr in gesprek met Petra De Sutter

Ramsey Nasr, een veelzijdige Nederlandse kunstenaar, schreef na de coronacrisis het beklijvende boek ‘De Fundamenten’. In zijn boek stelt hij onze gehele westerse manier van leven in vraag en houdt hij tegelijkertijd een vurig pleidooi om onze plek op aarde en ons idee van geluk te herzien.

Tijdens deze sessie prikkelt  hij het publiek met stellingen gebaseerd uit zijn boek en daagt hij vice premier Petra De Sutter uit om hierover samen met hem te reflecteren.

Theatervoorstelling: Wortels (volzet)

Acteur Bruno Vanden Broecke kruipt in de huid van Danny (bijnaam 'Wortel'), een melkveehouder met een oranje bedrijf. Hij probeert zichzelf en zijn bedrijf staande te houden, terwijl zijn omgeving, zijn dieren, zijn familie en de natuur rondom steeds meer van zich laten horen. Productiehuis Slak werkte samen met ABS en Natuurpunt om de voorstelling te maken.

Dit is een voorstelling voor max. 125 volwassenen. We vragen 10 euro per persoon, 3 euro sociaal tarief. Betalen doe je ter plaatse.

Quiz mee op vrijdag (volzet)

Ook op Refresh 2023: een royale portie quizplezier op vrijdagavond. We haalden inspiratie bij Queen Elisabeth de tweede en Queen Beyoncé de enige. Al komen er ook vragen over Jürgen Conings, Disneyprinsessen en keukenprinsen. Stel dus snel je meest diverse quizploeg samen.

Heb je geen ploeg? Niet getreurd, we zoeken een ploeg voor jou.

De quiz is intussen volzet, tot dan!

Brunch mee op zaterdag (volzet)

Schuif mee aan tafel voor een lekkere brunch. Veggie of vegan: kan allemaal.

We vragen 20 euro per persoon. Studenten en kinderen eten mee voor 10 euro en er is een sociaal tarief van 3 euro. Zo kan iedereen meegenieten. Betalen doe je ter plaatse.

De brunch is met ruim 200 inschrijvingen intussen volzet.

Kunnen kinderen zich ook uitleven?

Dat kan zeker! Er is voor elk wat wils. Ontdek de speciale bloementuin van Alice in Wonderland en andere vreemde snuiters. Misschien kom je Lord Bubbleton met zijn enorme zeepbellen wel tegen of bots je pardoes op de Groene Bomen. De allerkleinsten maken een ritje op de curieuze draaimolens van de Machienerie.

Uitdagende springkastelen, boulderklimmen, skateboarden of grafitti spuiten? Ook jongeren hoeven zich niet te vervelen op Refresh. Je kan ook chillen in onze hangmatten op onze open air met verschillende DJ's.

We verzorgen op zaterdag ook kinderopvang vanaf 3 jaar, zodat je ook rustig even een sessie kan bijwonen.

 
 

Cafe Con Leche

Feest verzekerd met deze tienkoppige bende uit Gent! Stilstaan is onmogelijk met hun mix van funky reggae, pompende Balkan en Frans chanson.

 
 

Nele Needs a Holiday 

Nele wil jou blij maken met haar muziek. Ze weet dat het leven niet altijd makkelijk is en dat we allemaal maar een beetje aanmodderen. Kwetsbaar, herkenbaar en ja, dringend toe aan vakantie, dat is Nele.

Help je mee?

Vele handen maken licht werk... en veel plezier. Help jij mee om van Refresh 2023 een geslaagde editie te maken? Of je nu een toogtalent bent of liever opbouwt, afbreekt, onthaalt of animeert: we hebben je er graag bij! Barbara bekijkt met jou wat je leuk vindt en wanneer een shift jou het beste uitkomt.

Ja, ik help wel even mee

Inschrijven


FAQ

Is Refresh vlot bereikbaar?

Asiat Park ligt in Vilvoorde en is vlot bereikbaar te voet, met de fiets, of het openbaar vervoer.

Het park telt 5 ingangen, met hoofdingang aan Mechelsesteenweg 255.

🚆 Er stoppen 3 IC-treinen en 2 S-treinen per uur en in beide richtingen in het station van Vilvoorde.
Het station van Vilvoorde ligt op 2 km (25 minuten) wandelen van het Asiatpark

🚍 Er zal een pendelbus rijden tussen het station en de hoofdingang van het Asiat Park op vrijdag 16u-23u30 en op zaterdag 9u30-23u30. Je vindt de bus aan de achterkant van het station (Luchthavenlaan 2), bij de Groen-vlag.
Lijnbussen 280 en 282 brengen je in 10 minuten van het treinstation van Vilvoorde naar halte Vilvoorde Kerkhof, vlak aan de hoofdingang.

🚲 Je mag het park inrijden met de fiets. Fietsenstallingen zijn aanwezig.

🚗 Asiat Park is volledig autovrij. Je parkeert je wagen op de Mechelse Steenweg, in de Cyriel Buyssestraat of de Willem Elsschotstraat. Ook in de Abeelstraat vind je een kleine parking.

Toegang tot Refresh en de meeste activiteiten is gratis.

Enkel voor de theatervoorstelling en brunch op zaterdag vragen we een bijdrage. Je schrijft je op voorhand in op de website en betaalt ter plekke met cash of Payconiq.

Eten en drinken kan je aan de bar en foodtrucks kopen aan democratische prijzen.

Geen feest zonder lekkere drankjes en hapjes. Er is een bar en bij verschillende foodtrucks kan je vegetarisch en veganistisch eten kopen. Je kan ook je eigen picknick meenemen.

Schrijf je hier in.   Kinderen zijn zeer welkom, maar hoef je niet apart in te schrijven.

Je komt wanneer het jou het beste past, vrijdag en/of zaterdag. Voor de theatervoorstelling, brunch en quiz zijn de plaatsen wel beperkt, dus schrijf je daarvoor tijdig in:

Quiz op vrijdagavond (gratis):  https://www.groen.be/refresh-2023-quiz

Theatervoorstelling "Wortels" op vrijdagavond (prijs: €10, sociaal tarief €3, ter plekke te betalen): via de inschrijvingspagina

Brunch op zaterdag (prijs: €20, studenten en kinderen €10, sociaal tarief €3: via de inschrijvingspagina

 Wie graag in een hotel in de buurt logeert, kan terecht in Hotel Campanile VilvoordeThe Lodge Hotel VilvoordeBnB Manere GrimbergenThermae Hotel Grimbergen of in een Airbnb.

Het volledige Asiat Park is rolstoeltoegankelijk, en we zorgen ook voor rolstoeltoegankelijk sanitair.

Op zaterdag zullen er tolken Vlaamse Gebarentaal aanwezig zijn.

Heb je andere vragen rond de toegankelijkheid van Refresh of heb je aanpassingen nodig? Laat het ons weten via pamela.baruti@groen.be en we bekijken hoe we je kunnen helpen.

Ja, het hele park is toegankelijk voor honden aan de leiband.

Ja, graag! Deel je je foto's op sociale media, gebruik dan zeker hashtags #refresh en #refresh23 of tag Groen in je posts, zodat we allemaal kunnen meegenieten.

Je vormt zelf een ploeg van 4 personen en de teamkapitein schrijft de ploeg in op https://www.groen.be/refresh-2023-quiz. Je kan je ook inschrijven als soloquizzer en wij proberen jou te matchen met andere quizliefhebbers.

Zit je nog met vragen?  Stuur ons gerust een mailtje naar infovraag@groen.be.


Mogelijk gemaakt door